Lansare New Shepard

Pe data de 19 mai 2024, la ora 14:36 UTC (09:36 CDT), sistemul reutilizabil de lansare New Shepard a fost lansat și a aterizat cu succes la Launch Site One, amplasamentul Blue Origin din West Texas. Acest eveniment marchează a zecea misiune de succes pentru vehiculul de lansare New Shepard (NS4).

Capsula New Shepard a transportat șase pasageri în spațiu, într-o călătorie istorică și plină de emoție. Cei șase pasageri au fost: Ed Dwight, Mason Angel, Sylvain Chiron, Kenneth L. Hess, Carol Schaller și Gopi Thotakura. Această misiune, denumită NS-24, subliniază angajamentul Blue Origin de a face spațiul mai accesibil și de a deschide noi orizonturi pentru explorarea spațială.

Lansarea de astăzi demonstrează încă o dată fiabilitatea și eficiența sistemului de lansare reutilizabil New Shepard, un pas important în direcția reducerii costurilor asociate călătoriilor spațiale și a promovării sustenabilității în explorarea cosmică. Vehiculul NS4 a fost proiectat pentru a fi reutilizabil, contribuind astfel la reducerea deșeurilor și a impactului ecologic al lansărilor spațiale.

Ed Dwight, unul dintre pasageri, a fost deosebit de entuziasmat de această oportunitate, declarând: “A fost un vis devenit realitate să experimentez senzația de imponderabilitate și să privesc Pământul din spațiu. Blue Origin face posibilă această experiență unică pentru tot mai mulți oameni.”

Blue Origin continuă să inoveze și să dezvolte tehnologii avansate care să faciliteze explorarea și colonizarea spațiului. Lansarea și aterizarea de astăzi sunt doar începutul unei noi ere în călătoriile spațiale comerciale și în dezvoltarea tehnologiilor reutilizabile.

Credit: Blue Origin

  • Lansare New Shepard