De la inceputul carantinei pentru prima oara Spania lasa copiii sa iasa din casa

Astfel copiii pana la 14 ani pot sa iasa sa se joace in afara locuintei si in aproprierea locuintei, dar nu in grupuri mai mari de trei persoane. Isi pot aduce si jucariile favorite. Din pacate limita de joaca este de o ora (cu toate ca este clar ca nu poti sa stai sa contorizezi pe cineva) si copilul trebuie sa fie insotit de un adult.

Spania astfel arata ca incepe sa relaxeze masurile, chiar daca nu este un lucru foarte util. Spania are 223.000 cazuri de coronavirus. Chiar daca intr-adevar toata lumea si mai ales copiii au nevoie de vitamina D, o vitamina pe care corpul o sintetizeaza atunci cand iese la soare. Deasemenea si aerul curat este sanatos. Dar trebuie sa pui in balanta aceste lucruri cu mare responsabilitate cand le compari cu efectele coronavirusului.

Romania momentan este in capitolul de inconstienta, dorind ca incepand cu 15 mai sa relaxeze si ea masurile si mai ales sa lase copiii la scoala (cei din anii terminali). Lucru care poate fi evitat prin lectii online si inlocuirea mediei de la Bacalaureat cu media claselor 9-12.